Blog

Mcdonalds a Songoroo - Chceme predávať atmosféru



Ako na tom bol Mcdonald predtým ako poznal Songoroo. Ako ste riešili hudbu v prevádzkach?

Hudba bola a je stále súčasť našich prevádzok, máme ju dlhodobo. Keď sme prišli na trh ponuka nebola taká veľká. My sme využívali Internetové rádia čo bola vtedy výhoda. Pesničky boli bez reklám a žánrovo namiešané. Konkurencia využívala online rádiá. Bolo to ok, ale doba ide dopredu a veci sa vyvíjajú. Čím sme sa aj my ďalej posúvali, začali sme hľadať inovatívne riešenia. Zhodou náhod sme sa na jednom kongrese zoznámili s vedením Songoroo a zistili sme, že je to presne niečo také, čo hľadáme. Teraz to len aplikovať do praxe.


Songoroo je interaktívny hudobný systém pre prevádzky a podniky.  Aké boli vaše začiatky?

Rozhodli sme sa pre testing na 2 mesiace. Bolo to veľmi rýchle a efektívne, nabehli sme do prevádzok a nainštalovali systém. Inštalácia je inak veľmi jednoduchá. Jediné čo sme riešili bola členitosť prevádzky, kde sme museli vykryť signál. Od Songoroo sme však dostali Ibeacony, ktoré sme dodatočne rozmiestnili po prevádzke a bolo. Dokonca sa tak ľudom  zapáčili aj dizajnovo, že nám ich zobrali :)


Na fotografií Anton Novotný a Zoltán Vida. Zdroj: Archív Mcdonalds


Boli ste medzi prvými klientami Songoroo. Aký máte zatiaľ feedback od ľudí a zamestnancov?

U zamestanncov je skvelý. Predtým trpeli, nakoľko tie playlisty hrali stále to isté dookola a človeku sa to opočúva. Ak má niekto smenu 8 hodín, chápem, že vám to môže ísť aj na nervy. Songoroo má výhodu, že nikdy nehrajú to isté v rovnakom poradí. Zamestnanci to naozaj kvitovali a boli aj prví, ktorí si stiahli aplikáciu a začali ju testovať.


Atmosféra v  Mcdonalde je teraz to najdôležitejšie

Je pravda, že máme niekoľko cieľových skupín hostí . Samozrejme veľkou skupinou sú mladí a študenti, ktorí sa k nám už  nechodia len najesť, ale takisto si robiť v kľude úlohy či pracovať na notebookoch. Príjemné prostredie podporené príjemnou hudbou, ktorú si vedia sami zvoliť je veľká pridaná hodnota, ktorá túto atmosféru dotvára. Na druhej strane cez obed sú tu zase dospelí ľudia, podnikatelia, ktorí majú stretnutia a meetingy. Voľba komornejšej hudby so správnou hlasitosťou je zase priorita v tomto prípade.




Ako si vytvárate hudobný playlist?

Databázu máme priamo od Songoroo. Klient si vždy môže vybrať vytvorený playlist špeciálne pre jeho typ podniku. Typ Banka. Typ Reštaurácia. Pesničky sa tam nalievajú a ak by sme chceli niečo zmeniť alebo doplniť, stačí kontaktovať Songoroo. Nakoľko je teraz už vianočné obdobie, zaradili sme už vianočne ladené pesničky. Takto vytvárame vianočnú atmosféru spoločne, ale hlavne nenásilne. Naozaj sa snažíme predávať atmosféru. Aby ľudia odchádzali spokojní. Nielen dobre najedení ale aj oddýchnutí a zrelaxovaní. Aby vnímali tu hudbu v pozadí, ktorú si koniec koncov môžu dať zahrať sami. S hudbou treba pracovať.


Skvelé je, že ak chceme, vieme sa dostať k dátam, ktoré nám na požiadanie dodá Songoroo. V budúcnosti dostaneme prístupy do nášho admina, kde si to budeme môcť manažovať sami. Na tejto funkcionalite sa ale ešte pracuje.


Aké su pre vás 3 hlavné výhody mať Songoroo vo svojej prevadzke?

V prvom rade je to unikátny a jedinečný playlist na každej prevádzke. Hráme skrátka pesničky na želanie, pre akúkoľvek cieľovú skupinu hostí'. V druhom rade je to ľahká inštalácia a používanie. Máme zapnuté Songoroo 24 hodín. Nonstop. No za najväčšiu výhodu považujem zvýšenú produktivitu a radosť v práci. Dokonca som zaexperimentoval a pridal som hudbu aj do našej kuchyne.Tam sa veľa komunikuje, kričia si objednávky a musí to fungovať. Nikdy predtým sme tam hudbu nemali. Teraz so Songoroo som prvýkrát videl, ako si v kuchyni podupkávajú do rytmu nohami a usmievajú sa. Toto je pre mňa veľmi dôležité. Spokojní zamestnanci a spokojní hostia.


Ďakujeme za rozhovor